Apklausa Kūrybinė apskaita ir jos taikymas Lietuvoje (auditorių požiūris)
Laba diena,

Esu Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto studentė. Šiuo metu atlieku tyrimą, kurio pagrindinis tikslas - įvertinti kūrybinės apskaitos (angl. creative accounting, earnings management) metodų taikymo galimybes Lietuvoje. Kūrybinė apskaita mano darbe apibrėžiama kaip „priemonės, kurias naudoja įmonės, siekdamos prisitaikyti, vystytis ir tapti konkurencingesnėmis audringose aplinkose, kuriose jos veikia; ši adaptacija reikalauja lengvai prisitaikančių profesionalų, gebančių generuoti kūrybiškas idėjas, net jeigu tam tikras pilkas sritis jiems tektų beveik visada su mažesniu atsargumu interpretuoti savo naudai; ieškoti spragų taisyklėse, kurios nėra tokios nuoseklios, kokios turėtų būti, arba kurti technikas, kurių reguliuotojai dar nesugalvojo uždrausti“.
Siekiant kuo detaliau išnagrinėti kūrybinės apskaitos fenomeną ir surinkti įvairiapusiškesnius duomenis, tyrimas buvo suskirstytas į dvi dalis: (1) buhalterių/finansininkų apklausą ir (2) auditorių apklausą. Ši anketa yra skirta atskleisti auditorių požiūrį į nagrinėjamą fenomeną.

Labai prašau skirti keletą savo brangaus laiko minučių ir užpildyti mano atliekamo tyrimo anketą. Gauta informacija bus panaudota magistro darbui parengti. Duomenų konfidencialumas užtikrinamas.


Apklausa baigta ir atsakymai daugiau nebepriimami.
Dėkui už dėmesį.


Ačiū už tavo atsakymus ir noriu parekomenduoti šį tinklapį - paprasta kurti apklausas su ManoApklausa.lt!